Tenis: Gabriela Ruse va lipsi de la turneul Transylvania Open

Tenis: Gabriela Ruse va lipsi de la turneul Transylvania Open

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a declarat forfait pentru turneul de tenis Transylvania Open (WTA 250), care va avea loc săptămâna viitoare la Cluj-Napoca, din cauza unei accidentări, scrie AGERPRES.

Ruse nu a reuşit să se refacă după accidentarea suferită înaintea turneului Australian Open, dar va fi totuşi prezentă la Cluj-Napoca, pentru a se întâlni cu iubitorii tenisului, potrivit organizatorilor.

Cum Ruse primise un wild card pentru tabloul principal de simplu, acesta va fi acordat altei românce, Miriam Bulgaru, în timp ce wild card-ul oferit acesteia pentru tabloul de calificări a fost redirecţionat către Sara Maria Popa.

Ana Bogdan (66 WTA) era singura româncă sigură de prezenţa pe tabloul principal, datorită clasamentului, dar ei i s-au alăturat Jaqueline Cristian (89 WTA), Anca Todoni (235 WTA) şi Miriam Bulgaru (195 WTA), ultimele două graţie unor wild card-uri.

Transylvania Open, desemnat cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv, va avea loc la Cluj-Napoca, în 3-11 februarie.

Cea de-a patra ediţie a turneului de tenis din Cluj-Napoca va avea loc în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis care vor fi amenajate. În total, 32 de jucătoare vor concura la simplu ţi 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA şi premii în valoare de 267.082 dolari. În plus, tabloul de calificări va avea 24 de jucătoare.

Turneul din 2023 a avut loc în perioada 16-22 octombrie şi a fost câştigat la simplu de Tamara Korpatsch. Tânăra jucătoare germană a obţinut la Cluj primul titlu WTA 250 din carieră, după o finală jucată cu Gabriela Ruse. 

Comenteaza