Foto Se face! Proiectul care va schimba fața comunei Apahida are VERDE / Va avea apartamente, birouri, piațetă, parking, grădiniță

Se face! Proiectul care va schimba fața comunei Apahida are VERDE / Va avea apartamente, birouri, piațetă, parking, grădiniță

Urbaniștii județului Cluj au dezbătut, joi, pentru a doua oară, construirea unui proiect de regenerare urbană - ansamblu mixt care cuprinde locuințe, zone de servicii, birouri, grădiniță, spații verzi, parking auto, în comuna Apahida. Proiectul, care a fost amânat într-o ședință anterioară, a primit de această dată aviz favorabil.

Potrivit documentației, ansamblul mixt va fi ridicat pe strada G. Coșbuc, pe 21 de parcele care însumează o suprafață totală de 55.183 metri pătrați. Pe terenul situat se propune realizarea unui ansamblu funcțional mixt, compus din 10 corpuri de clădire care conțin funcțiuni de interes public, locuire colectivă ți grădiniță. 

În primă fază, proiectul nu a „trecut” și a fost amânat. Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, i-a cerut proiectantului să etapizeze foarte clar proiectul.


Arhitectul Rareș Drăgan afirmase la ședința precedentă că proiectul va fi un centru comunitar cu integrare urbanistică. „Ne dorim să cream un pol pentru locuire, pentru că acest ansamblu se adresează familiilor. Pe lângă locuințe, ansamblul va mai beneficia de o piațetă, grădiniță, spații comerciale, birouri, etc. Beneficiarul proiectului este un investitor și un grup belgian”, a explicat proiectantul.

 
În cadrul ședinței de urbanism de joi, 28 iulie 2022, arhitectul a precizat că proiectul va fi făcut în trei etape. „Am reușit să ne corelăm cu studiul de fezabilitate a Centurii Metropolitane, am găsit spațiu pentru zona de bus, pentru taxi. Am făcut și câteva optimizări pe partea de înălțime a clădirilor”, a arătat Rareș Drăgan.

Care este „poziția” administrației locale din Apahida
Primarul comunei Apahidei, Grigore Fati, a fost prezent la ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj și a transmis că s-a respectat ce s-a discutat la primărie și că este de acord cu proiectul.

Comenteaza