Reciclarea textilelor ar putea aduce țărilor europene 74 de milioane de euro

Reciclarea textilelor ar putea aduce țărilor europene 74 de milioane de euro

Pentru a lucra spre un viitor mai durabil pentru industria modei și textile, instalațiile de reciclare trebuie extinse în continuare, necesitând investiții mari. Dar cum pot ști investitorii dacă aceste investiții merită?,se întreabă Fashion United.

Pentru a oferi o perspectivă asupra acestui lucru, organizația de sustenabilitate Fashion for Good, în colaborare cu fundația olandeză Circle Economy, a efectuat anul trecut cercetări cu privire la potențialul de afaceri al colectării, sortării și reciclării textilelor. Un studiu efectuat în șase țări europene arată că 494.000 de tone de textile post-consum sunt disponibile și utilizabile doar pentru reciclare. Potrivit Fashion for Good, transformarea acelui textil în fibre noi poate genera 74 de milioane de euro anual.

Studiul a fost realizat în Belgia, Germania, Țările de Jos, Polonia, Spania și Marea Britanie. Volumul de textile colectate diferă foarte mult în aceste locații. În Germania, de exemplu, aproximativ un milion de tone de textile sunt colectate anual, în timp ce în Marea Britanie sunt aproximativ 650 de mii de tone. În Olanda și Belgia această sumă este considerabil mai mică, la aproape 200 de mii și, respectiv, 100 de mii de tone. Nu tot materialul textil este potrivit pentru reciclare: unele articole de îmbrăcăminte sunt încă de o calitate prea înaltă și, prin urmare, pot fi repurtate, în timp ce altele sunt prea murdare pentru a fi reutilizate.  pentru mai multe detalii puteti citi articolul aici

Comenteaza