Clarificări de la RAR. Când se pun pneurile de iarnă și ce e cu cauciucurile "all season"

Clarificări de la RAR. Când se pun pneurile de iarnă și ce e cu cauciucurile "all season"

Registrul Auto Român a postat un mesaj pe Facebook privind echiparea mașinilor cu anvelope de iarnă, dar și pentru a clarifica situația anvelopelor "all season".pentru mai multe detalii citeste articolul aici

RAR a transmis o "informare oficială despre anvelopele de iarnă" pentru a lămuri problema momentului în care trebuie montate acesta, dar și cea a cauciucurilor "all season". 

Astfel, în mesajul postat RAR precizează că nu există o dată limită de la care mașinile trebuie să circule cu cauciucuri de iarnă și nici o temperatură minimă, ci doar obligativitatea de a le avea montate atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu gheață, polei sau zăpadă, indiferent de anotimp.

Totodată, Registrul Auto Român explică faptul că denumirea "all seasons" este una comercială și că toate anvelopele -  indiferent de denumirea lor comercială - care sunt marcate cu literele M și S (de la mud and snow - noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Autoritatea mai transmite că sancțiunea pentru lipsa anvelopelor adecvate se pedepsește cu amendă din clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă), adică între 1.305 și 2.900 de lei, dar se poate reține și certificatul de înmatriculare al vehiculului.

Iată mesajul integral postat de reprezentanții RAR:

 

Comenteaza