Gheorghiță: Vaccinarea "la chiuvetă" decredibilizează România la nivel mondial. Este rușinos pentru corpul medical

Gheorghiță: Vaccinarea "la chiuvetă" decredibilizează România la nivel mondial. Este rușinos pentru corpul medical

Decredibilizează România și corpul medical la nivel european și mondial, a precizat șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță, referindu-se la persoanele implicate în obţinerea certificatelor false de vaccinare.
"Ne îngrijorează foarte mult şi nu doar că ne îngrijorează, ne şi mâhneşte această situaţie pentru că este absolut ruşinos din punctul meu de vedere pentru corpul medical, care participă la astfel de acţiuni frauduloase şi care încurajează astfel de acţiuni. Chiar astăzi am avut o discuţie cu domnul ministru Lucian Bode legat de această temă şi pot să vă garantez că în momentul de faţă toate structurile abilitate sunt implicate atât în identificarea celor care au făcut şi fac astfel de practici, dar şi în derularea anchetelor pe mai departe astfel încât cei care au participat la astfel de activităţi să îşi primească pedeapsa cuvenită", a afirmat coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, întrebat într-o conferinţă de presă, cât de mult îl îngrijorează situaţiile în care, săptămânal, sunt descoperite noi reţele de obţinere falsă a certificatului de vaccinare. 
 
Medicul a precizat că toleranţa pentru astfel de acţiuni este zero, iar astfel de încercări decredibilizează România. 
 
"Din punctul meu de vedere, toleranţa faţă de astfel de activităţi este zero şi cred că dacă cei care nu înţeleg în momentul de faţă gravitatea situaţiei, pentru că nu este doar una medicală, că omul respectiv îşi pune viaţa în pericol, este şi una care nu face altceva decât să decredibilizeze România în general la nivel mondial şi în Europa, decredibilizează foarte mult corpul medical şi tot efortul făcut de colegii noştri în această pandemie de aproape doi ani", a explicat Gheorghiță. 
 
"Trebuie să înţelegem că strategia de vaccinare a fost adoptată nu doar prin hotărâre de Guvern, ci şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Deci, vaccinarea în România este o problemă de siguranţă naţională şi dacă cineva nu a înţeles acest lucru până astăzi, are o mare problemă. Trebuie să înţelegem că nu ne putem juca cu lucruri care afectează grav sănătatea oamenilor şi afectează grav credibilitatea României pe plan internaţional", a mai spus Gheorghiţă.

Comenteaza