UDMR vizează funcțiile de prefect de Cluj, Timiș, Sălaj și Bihor

UDMR vizează funcțiile de prefect de Cluj, Timiș, Sălaj și Bihor

UDMR vizează  funcția de prefect de Cluj, Timiș, Sălaj și Bihor, iar o decizie ar urma să fie luată luni în coaliție. Nu e clar care a urma să fie al cincilea județ vizat, dat fiind că Uniunii îi revin cinci posturi de prefecți.
În cazul în care Uniunii îi va reveni Clujul, propunerea ar fi Tasnádi István Szilárd, un avocat clujean.

Liderul UDMR Sălaj, chestor al Camerei Deputaților și deputat în funcție, Sereș Deneș a declarat pe 27 ianuarie că negocierile în colaiție s-au blocat la Bihor unde PNL vrea această funcție, dar și la Cluj, unde sunt destul de încurcate negocierile.

Uniunea are la Cluj și un viceprimar. Viceprimarul maghiar al oraşului Cluj-Napoca, Emese Oláh, a obţinut un nou mandat după alegerile din octombrie, în urma votului din cadrul şedinţei de constituire a noului consiliu local al oraşului Cluj-Napoca.

Ludovic Orban a declarat, în urmă cu trei zile,  că speră ca negocierile dintre cele trei partide ale coaliției pentru posturile de prefecți să se încheie ”într-o săptămână – două”.

El a spus că PNL va avea 23 prefecți, USR PLUS va avea 14, iar UDMR – 5. Orban a admis că toate cele trei partide își doresc postul de prefect al Bihorului, județ dominat copios de PNL, potrivit g4media.ro

Comenteaza