Ședință de guvern cu mai multe OUG-uri. Codul administrativ, în suspans

Ședință de guvern cu mai multe OUG-uri. Codul administrativ, în suspans

Guvernul amână adoptarea controversatei ordonanţe de urgenţă privind Codul Administrativ, informează Realitatea TV. Decizia vine la o zi după ce Consiliul Economic şi Social a dat aviz negativ ordonanţei. Actul normativ conține mai multe "bombe" cu efect imediat sau întârziat. Sunt pregătite alte OUG-uri pentru ședința de guvern de miercuri.
 
 Pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri, 12 iunie, figurează o singură Ordonanță de urgență, cu privire la evaluarea și autorizarea produselor biocide, dar exista posibilitatea ca proiectul privind Codul administrativ să intre pe ordinea suplimentară.

Executivul ar putea aproba miercuri, în şedinţa de Guvern, și o Hotărâre pentru alocarea unei sume suplimentare din fondul de rezervă pentru taxa auto, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, fără a preciza însă despre ce sumă este vorba.

Întrebat dacă s-a încheiat procesul de returnare a taxei auto, Teodorovici a explicat că acesta este în curs, iar suma alocată în urmă cu două săptămâni s-a cheltuit în întregime.

"Mâine în şedinţa de Guvern este posibil să avem o altă Hotărâre de Guvern pentru alocarea unei sume suplimentare din fondul de rezerva pentru taxa auto. Vedem mâine exact ce sumă”, a explicat Teodorovici, la finalul întâlnirii de la Palatul Victoria cu primarul Capitalei şi primarii de sectoare.

Comenteaza