Foto Veteran din Apahida, la împlinirea vârstei de 100 de ani: "Războiu nu-i ușor, îi cu frică, îi cu greșeală"

Căpitanul în retragere Mărginean Alexandru Vasile, din comuna Apahida, judeţul Cluj, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.

Reprezentanți ai Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, Filialelor Județene Cluj a Veteranilor de Război și a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și ai autorităților locale l-au vizitat, în comuna Apahida, pentru a fi alături de el și de familia sa, în această zi deosebită.

La un veac de existență, veteranului i-a fost acordat titlul de ,,Cetățean de onoare” al comunei Apahida, de către primarul localității. Veteranul s-a bucurat nespus de vizita neașteptată."Războiu nu-i ușor, îi cu frică, îi cu greșeală. A trecut cu greu... dar a trecut. Mă bucur că am fost în armată…” sunt cuvintele unui veteran de război care, la vârsta de 18 ani, lupta pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Viața i-a oferit șansa de a trece peste vremuri pentru a fi, astăzi, mărturia vie a unor repere marcante din istoria României. Cu această ocazie, MApN i-a urat veteranului de război sănătate și încă mulți și fericiți ani de acum înainte.

Sursa: MApN

Comenteaza