Razie în zeci de localuri de pe lângă școlile din Cluj. În vizor, elevii chiulangii

Razie în zeci de localuri de pe lângă școlile din Cluj. În vizor, elevii chiulangii
| Foto: arhivă

Polițiștii din Cluj-Napoca au acționat, joi, cu efective mărite pe raza municipiului și a comunelor arondate Apahida, Baciu și Florești, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor, prevenirii și combaterii delicvenței juvenile, precum și a absenteismului școlar.

În cursul zilei de joi, 15 septembrie, în intervalul orar 09.30-11.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat cu efective mărite pe raza municipiului și a comunelor arondate Apahida, Baciu și Florești, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor, prevenirii și combaterii delicvenței juvenile, precum și a absenteismului școlar.

În acest sens, polițiștii din cadrul compartimentelor de Siguranță Publică, Proximitate, Sisteme de Securitate și Investigații Criminale în cooperare cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară au acționat în incinta și în zonele adiacente a 71 de unități de învățământ.


Polițiștii au verificat 92 de localuri publice și au controlat 54 de agenți de securitate din cadrul unităților școlare. Totodată, 207 persoane au fost legitimate, iar în urma verificărilor au fost identificați 40 de elevi care absentau nejustificat de la cursuri, unitățile școlare fiind înștiințate cu privire la aceste aspecte.

 
În urma activităților s-au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute de Legea 61/1991R, Legea 333/2003 și O.U.G. 195/2002.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, scopul fiind acela de reducere a gradului de abandon şi absenteism şcolar, urmărindu-se în același timp, reducerea riscului infracţional şi de victimizare al minorilor.

Comenteaza