Raport îngrijorător: Unu din patru elevi sunt supuși în școală comentariilor cu tentă sexuală

Raport îngrijorător: Unu din patru elevi sunt supuși în școală comentariilor cu tentă sexuală

Fundația World Vision România a făcut public, în cadrul unei dezbateri organizate la Cluj-Napoca de Ziua Educaţiei, rezultatele unui sondaj privind abuzul sexual în școli. 

Aproape un sfert dintre adolescenți spun că sunt supuși în școală comentariilor cu tentă sexuală la adresa lor și a corpului lor. Totodată, 17% spun că la școală cineva i-a atins într-un mod care i-a făcut să se simtă inconfortabil, în cele mai multe cazuri fiind vorba de colegii de la școală. Pe de altă parte, 30% dintre profesori ar avea rețineri să reclame un abuz sexual, transmite World Vision Romania, în urma unui sondaj realizat în rândul copiilor, părinților și a cadrelor didactice privind violenţa sexuală asupra minorilor.

Cercetarea sociologică mai arată că în 12,7% dintre cazuri, atingerile au venit din partea colegilor, în 1% de la profesori, iar în 3,8% din cazuri adolescenţii au răspuns că au fost atinşi într-un mod care nu i-a făcut să se simtă în largul lor de către alte persoane. pentru mai multe detalii puteti citi articolul aici aici

 

Comenteaza