Apar tot mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie.

Apar tot mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie.

Odată cu cei trei pacienţi care au fost diagnosticaţi cu noua tulpină, numărul bolnavilor ajunge la opt, în România.Secretarul de stat Andreea Moldovan a spus că două dintre cazurile noi sunt la Şcoala 28, din Capitală.„Sunt încă trei teste de secvenţiere pozitive de azi. Două dintre ele aparţin focarului din şcoală (Şcoala 28, din Capitală - n.r.). Un test pozitiv este la o persoană care nu aparţine acelui focar. Este o persoană tânără. Am luat legătura telefonic cu dânsa. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu cu prietenul, de asemenea confirmat pozitiv”, a spus dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în MS.

Ea precizează că testul tinerei a ridicat suspiciunea tulpinii din Marea Britanie, apoi s-a procedat la secvenţiere. „Urmează să se facă ancheta în focar”, a adaugat Moldovan.

Primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină nouă a apărut, în România, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate. Apoi, noi cazuri au apărut în Bucureşti, la Şcoala 28, iar ulterior un caz în Suceava şi altul în Constanţa.

Comenteaza