Blocurile lângă case, hulite din nou în Apahida.

Blocurile lângă case, hulite din nou în Apahida.

Turnurile propuse la Apahida pe fosta platformă industrială Trasgex s-au micit, dar tot sunt văzute ca inoportune de locuitorii din comună, adică niște mastodonți anormali lângă case parter. Județul susține preluarea platformei de către Primărie și transformarea zonei de 2,5 hectare într-una de dotări cu caracter public. Chiar și echipa noului PUG a preluat ideea.

Documentația semnată de Progis Consulting pentru schimbarea destinației platformei industriale Transgex din comuna Apahida în zonă de locuire și funcțiuni complementare a ajuns din nou pe masa Comisiei  de Urbanism a Județului pentru obținerea avizului de oportunitate.

Proiectanții au venit de data aceasta cu o prezentare a circulațiilor și a accesului la noul ansamblu propus și de pe drumul de-a lungul căii ferate. Abordarea necesită o realizare a unei treceri peste sau pe sub calea ferată, cu derogare având în vedere că astfel de treceri se pot autoriza din kilometru în kilometru, iar aici distanta e mai mică. De asemenea, au reconsiderant înălțimea ansamblului și au spus că investitorul propune blocuri de 7 etaje.

„Pe suprafața de 2,5 hectare ne propunem să facem un mic pol socio-economic, un al doilea centru al Apahidei. Pentru ansamblul de locuințe propunem un parc cu acces public de 2500 mp, o creșă pe 200 de mp care va putea avem 4-5 grupe dar și dotări socio-culturale pe alți 1000 de mp. Am redus și numărul de apartamente, reducând regimul de înălțime de la P+10 la P+7. 48% va fi locuire”, au semnalat proiectanții. Întrebați fiind despre numărul de oameni din viitorul ansamblu, proiectanții au spus că este vorba de 300 de apartamente iar specialiștii au preconizat o medie de 900 de viitori locuitori.

Mai multe puteti citi aici

Comenteaza